Menu Menu

Indførsel af nye regler

DHF har indført 2 nye regler på breddeniveau med virkning fra den kommende sæson

1) Passivt spil
Når varselstegnet for passivt spil er givet, har angriberholdet seks afleveringer, inden der skal afsluttes. Hvis der bliver begået frikast efter eksempelvis tre afleveringer, har man derfor kun tre afleveringer tilbage, inden der fløjtes for passivt spil.

3) Usportslig optræden inden for det sidste halve minut
En forseelse, der straffes efter denne regel, giver rødt kort. Det nye er, at man ikke længere kan vælge mellem at få bolden eller et straffekast. Fremover giver en sådan forseelse altid straffekast til det forurettede hold. Samtidig har IHF ændret perioden fra at gælde det sidste minut af en kamp til nu kun at gælde de sidste 30 sekunder.

I forhold til håndboldliga, 1. division og landsholdsniveau er der indført yderligere 3 regler der træder i kraft efter slutspillet.

2) Tildeling af karantæne under kampen (blåt kort)
Når en spiller får et rødt kort, har der tidligere været tvivl om, hvorvidt forseelsen udløser en karantænegivende indberetning eller ej. Nu går dommerne ud til observatøren, og sammen vurderer de på stedet, om forseelsen er grov nok til, at den skal indberettes. Er det tilfældet, tildeles blåt kort til spilleren.

4) Spil syv mod seks Man må nu spille syv mod seks, uden at den syvende markspiller skal have målmandstrøje på. Det medfører, at det er frit, hvilken spiller der må løbe ud og skifte med målvogteren.

5) Karantæne for 'film' Handler om 'film' og trækning af tid. En spiller, som modtager behandling på banen, vil få karantæne fra holdets næste tre angreb, med mindre den tackling, spilleren er blevet skadet af, har medført en straf til den tacklende spiller.