Menu Menu

Struer Håndbold vil pleje bredden og udfordre talentet.

Sidste år blev Struer Håndbold hædret med titlen som Årets Håndboldforening. Struer Håndbold vandt prisen på grund af klubbens strategiske tilgang som breddeklub og sammenhængen mellem alle aldersgrupper lige fra de mindste U4 spillere til seniorer.
Titlen som Årets Håndboldforening forpligter, og derfor har bestyrelsen arbejdet videre med den strategiske retning for klubben. Samtidig er de nye faciliteter i Struer Energi Park tænkt ind i udviklingen af klubben, så det kan blive et kraftcenter for spillere i hele kommunen.

I Struer Håndbold ønsker man at pleje bredden og udfordre talentet. Dette gøres bl.a. med en øget træningsmængde for de spillere, der ønsker at udvikle sig endnu mere som håndboldspillere. Formålet med at øge træningsmængden er ikke udelukkende at hæve kvaliteten. Det handler i lige så høj grad om at tiltrække håndboldspillere nok til at kunne tilbyde træning på alle niveauer. Vi sigter mod at blive kommunens flagskib indenfor ungdomshåndbold. Ved at samle kræfterne i Struer Håndbold bliver det muligt at skabe et miljø, der kan rumme både ambitiøse håndboldspillere og håndboldspillere, der vil spille håndbold for sjov.
I stedet for at have et eller to hold i en årgang, er ambitionen at få 3 hold i årgangene. På den måde vil det være muligt at skabe niveauinddeling, der passer til den enkelte spiller. Ligeledes vil det give øget mulighed for at lave samtræning på tværs af årgange og køn.

Den kommende sæson er vigtig.

Det er ikke tilfældigt, at det nye tiltag kommer netop nu. Dels er der sket en koncentrering af skolerne i Struer kommune, så en stor del af eleverne går i skole lige ved siden af Struer Energi Park, men ikke mindst sker der ændringer i håndboldstrukturen. Den kommende sæson er den sidste med opdeling af årgangene i U14, U16 og U18. I sæsonen 2019/2020 vil inddelingen i stedet hedde U15, U17 og U19. Det betyder i realiteten, at de kommende årgange kan spille sammen i 2 sæsoner og dermed virkelig få glæde af hinanden. "Det er en åbenlys mulighed, som vi ikke må forpasse" udtaler formanden for sportsudvalget i Struer Håndbold, Carsten Birk.

Glæder sig til at komme i gang.
Formand Martin Rasborg ser også meget frem til at implementere de nye initiativer og håber, at Struer Håndbold vil være attraktiv for håndboldspillere i hele kommunen, hvor der i nogle årgange er tyndt besat med spillere og problemer med at stille hold. Ungdomsholdene U14, U16 og U18 får allerede en god forsmag på fokuseringen hos Struer Håndbold i forbindelse med sommertræningen. Her vil klubben bl.a. tilbyde struktureret fysisk træning i Sport og fitness, individuel positionstræning samt gæstetræning af intet mindre end Claus Hansen, der er talentansvarlig hos Dansk Håndboldforbund. Sommertræningen foregår i ugerne 21-26, hvoraf Claus Hansen træner spillerne tirsdage i uge 23 og 26. Træningen i uge 26 afsluttes desuden af et foredrag for både spillere og forældre, hvor Claus Hansen vil sætte fokus på børne- og ungdomshåndbold. Sommertræning er gratis og åben for alle håndboldspillere, der har lyst til at prøve at spille håndbold i Struer Håndbold. Træningen starter tirsdag den 22. maj. Træningstider vil blive oplyst på klubbens hjemmeside.

Faktaboks
Struer Håndbold er en velfungerende forening under kreds 3. Håndboldklubben har omkring 280 medlemmer fordelt på børnehåndbold, ungdomshåndbold, senior, håndbold for alle samt håndbold for udviklingshæmmede børn og voksne. Yngste medlem er 4 år og ældste medlem 76 år. Struer Håndbold blev i 2017 hædret med foreningsprisen i Struer kommune og kåret til årets håndboldforening af Dansk Håndboldforbund