Menu Menu

Prisregn over Struer Håndbold

3. division damer, Struer håndbold og Peter Johannesen bliver hædret til Struer kommunes årlige nytårskur.

Det har været en helt fantastisk aften for Stuer Håndbold, med ikke mindre end 3 priser ved den årlige nytårskur, hvor kommunen fejrer den frivillige indsats i klubber og foreninger.

Aftenens første pris, årets idrætsnavn 2016 gik til dameafdelingen foran stærke navne som blandt andet bokseren Dina Thorslund. En stor del af holdet var på scenen for at modtage prisen og på spørgsmålet om hvor holdet var om 2 år svarede de ydmygt i 3. division.

Derefter fik Struer Håndbold prisen som Årets forening. Undertegnede fik lov at modtage prisen, men begrundelsen for vi fik prisen, er det store arbejde alle har bidraget med sportsligt såvel som socialt. Væk er VM i håndbold, nu kan vi være stolte over den klub vi alle er med til at repræsentere.


Peter fuldendte hattricket da han fik prisen som ”Du gør en forskel”. Fuld fortjent med Peters store indsats både som træner og i bestyrelsen. Peters mor hentede prisen hjem da han selv er på skiferie.

Nedenfor er gengivet begrundelserne for priserne.

Med venlig hilsen
Martin Rasborg


Årets sportsnavn
3. Division Damer Fik prisen som årets sportsnavn.
Dameafdelingen i Struer-Resen Håndbold har opnået en række flotte resultater gennem de senere år. Med to oprykninger i træk lykkedes det holdet før 2015/2016 at bringe divisionshåndbolden tilbage til Struer kommune på seniorplan. En spændende udfordring som både spillere og trænere løftede rigtig flot. Sidste sæson sluttede holdet på en 7. plads i 3. division.

Også i denne sæson har holdet opnået flotte resultater. I øjeblikket er holdet på en flot 4. plads. Ud over aktiviteter på banen til kampe og træning, er holdet et forbillede når det drejer sig om frivilligt arbejde i klubben både til arrangementer og som trænere for de yngre årgange.

3. division damer var en oplagt kandidat til årets sportsnavn i Struer kommune på grund af indsatsen, både sportsligt og socialt.

Årets idrætsforening
Struer Håndbold fik Pengeinstitutternes Foreningspris. Begrundelsen var at Struer håndbold har gjort en ekstraordinær indsats både med at få de helt unge med, at skabe fremtidens ledere indenfor idræt, samt at gøre det at gå til håndbold til mere end en sport. Dermed har Struer Håndbold levet op til sine værdier om at skabe rammerne for sportslige og sociale oplevelser.

For de 2-5 årige har de to små skovtrolde Trille og Trolle disket op med små, sjove eventyr, der tryllebinde børnene til at røre sig og lege både med og uden den fantastiske håndbold. Der har været fri adgang til eventyr universet. For de lidt større børn er der kommet banko, afslutningsfest på Grand hotel. Struer Håndbold arrangerer klubture til stævner hvor de drager af sted i samlet folk og de 10-16 årige skaber sociale relationer på tværs af holdene og årgangene.

Derudover har Struer Håndbold gennem en målrettet indsats, begyndt opbygningen af et velfungerende team af ung ledere, hvor vi indtil videre har tilknyttet 8 U12 spillere til vores yngste årgange. De 8 nye ungledere gennemgår interne kurser, og vejledes til selv at stå for dele af træningen, samt deltage aktivt til kampe for de yngste. Med denne indsats, er målet at skabe gode rollemodeller for klubbens yngste spillere, samt at lære unglederne at tage en aktiv indsats i foreningslivet.

Struer Håndbold har ansat en sportskonsulent med det primære formål at gøre det attraktivt at være træner i Struer Håndbold samt at sikre kompetente, engagerede trænere til alle hold i ungdoms- og seniorafdelingen

Du gør en forskel prisen
Peter Johannesen fik ”Du gør en forskel pris”.
Peter får prisen med baggrund i hans store arbejde i foreningen og særdeleshed i bestyrelsen, hvor han har været mangeårigt medlem. Dels har han haft ansvaret for sponsorater, der har givet grundlaget for klubbens høje aktivitets niveau. Dels har han stået i spidsen for etablering af holdsamarbejdet med Resen KFUM, der har givet Struer hold fra U16 og op, og dermed sørget for at fastholde tilknytning til de lokale klubber, med flotte resultater, blandt andet 3. divisions damer. Peter er med til at tegne klubbens ansigt udadtil gennem kontakten til den lokale presse omkring resultater og begivenheder i klubben samt styring af klubbens hjemmeside. Han er altid klar til nye ideer og lægger mange timer i klubbens ledelse.

At Peter netop i år skal være året leder skyldes hans engagement i Fritidscenter Struer, hvor han repræsenterer Struer Håndbold i bestyrelsen. Her er han er med til at skabe optimale betingelser ikke bare for håndbolden, men en lang række idrætsgrene i Struer kommune med de nye haller og et sportstorv hvor aktive spillere, familie og tilskuere kan slappe af efter kampene.