Menu Menu

Referat generalforsamling 2013/2014

Generalforsamling den 24. april 2014 i Struer FH

Som afslutning på sæsonen 2013/2014 har der været afholdt generalforsamling.

1. Aftenen startede med at vælge en dirigent (Jørgen Abildtrup) som kunne konstatere at generalforsamlingen var lovlig indvarslet. Der var 13 fremmødte.

2. Beretning v/ Formand Eigil Christensen sæson 2013/2014
En lang og spændende håndboldsæson nærmer sig med raske skridt sin afslutning. Sæsonen i år har i særdeleshed været lang. Vi startede i august og med udgangen af april, er de sidste hold knap færdig med de afsluttende kampe og stævner.
Dette er et resultat af den nye turneringsstruktur, som DHF indførte med indgangen til denne sæson. Strukturen har givet nogle udfordringer – ikke kun for vores klub, men for alle klubber. Turneringen kom sent i gang, sluttede tidligt før jul, og sluttede så igen sent.
I forbindelse med evalueringen af sæsonen har JHF sendt et spørgeskema ud til klubberne, noget der blev fulgt op som et punkt på den årlige kredsgeneralforsamling i kreds 3. Holdningen fra klubberne var helt klar. Gå tilbage til det gamle system hurtigst muligt. På trods af udmeldinger om, at turneringsplanen ikke blev lavet om til den kommende sæson, så har JHF bøjet sig for presset, så vi nu starter med forturnering i starten af september med efterfølgende turneringsstart i starten af oktober.
Det er rigtig positivt, at JHF lytter til klubberne, bagsiden af medaljen er, at forturneringen kolliderer med vores Intersport Cup. Her har vi en udfordring vi skal have taget hånd om.
Der er flere ændringer til næste års turnering. Blandt andet bliver Jyllandsserien afviklet på samme måde som serie rækkerne. Der vil altså være nedrykning og ombrydning til jul. U14 piger skal fremover spille med en mindre bold. Der er flere nye tiltag, som vi skal have overblik over, og vil melde ud til de relevante personer efterhånden, som vi får dem.
Alle tiltagene er iværksat for at fremme håndboldsporten, som gennem de senere år har oplevet en stor tilbagegang. Alene i vores kreds 3 har der været 33 færre U10 hold i denne sæson. Medlemstilbagegangen i håndbolden er noget man ser på med stor alvor på, fra JHF og DHF’s side. Man har derfor iværksat et flerårigt projekt, der hedder Knæk Kurven. Der er kick of møde i Silkeborg den 7. maj, hvor Peter og Eigil deltager. Man kan læse mere om knæk kurven på DHF’s hjemmeside.
 Et af elementerne i projektet er tilknytning af en JHF konsulent til klubberne i en ½ årig periode med start i slutningen af 2014. Vi har haft et godt udbytte af vores kontakt med Peter Andersen fra Kreds 3, så vi vil forsøge at blive en del af projektet fra starten af.
 Mens man oplever tilbagegang på landsplan indenfor håndbold, så har vi heldigvis været i en anden situation i Struer. Vi har de seneste år oplevet et stigende aktivitetsniveau. Vi er rigtig stolte af den fremgang, og er bevidste om, at vi skal være på stikkerne for at bevare det høje medlemstal.

Ungdomsafdelingen
Vi har haft en rigtig flot fremgang på medlemstallet i forhold til sidste år.Fra de yngste op til 18 år er vi steget til 192 medlemmer mod 162 året før. Altså en stigning på 18,5%.
Der har været fyldt rigtig godt op i hallerne til træningerne i ungdomsafdelingen. Vi har haft U4-5 træning om tirsdagen, og U6-7 træning om torsdagen. Alle øvrige hold har trænet 2 gange i ugen. I de ungdomsårgange der ligger under Struer FH har vi været repræsenteret i alle årgange med undtagelse af U12 drenge. Vi har været aktive i rekrutteringen af medlemmer. Vi har blandt andet afholdt håndboldkaravane, hvor elever fra Parkskolen og Gimsing skole har været på besøg sammen med JHF, så de har kunnet prøve at træne håndbold. østre skole har også været på besøg til en træningsformiddag, hvor de kunne prøve en rigtig træningstime.
For vores egne yngste medlemmer har vi afholdt håndboldskole med deltagelse af JHF.
Tilgangen af medlemmer og de mange spillere på specielt ungdomssiden har givet nogle udfordringer med at finde haltid nok til alle hold og få lavet en rigtig fordeling på de årgange hvor der har været mere end 2 hold. Hvem skal træne hvor og hvornår – og ikke mindst sammen med hvem.
Struer FH består af mange forskellige børn og unge mennesker som kommer med vidt forskellig baggrund og indstilling til det at gå til håndbold. Nogle kommer for at blive kommende stjerner, og andre kommer for at være en del af et socialt fællesskab. Det er vigtigt, at vi i Struer FH forstår at fange begge dele. Man skal have lov til at være god, men det må ikke blive på bekostning af dem, der kommer i klubben af andre årsager. Vi vil arbejde på at sikre, at alle føler sig hjemme i den årgang man tilhører. Det falder i tråd med holdningen til, hvornår og hvordan man træner elitært for de bedste spillere. Skal man vinde for enhver pris i U10, U12 eller U14, eller skal man spille socialt med lige meget spilletid til hver enkelt spiller i nogle af rækkerne. Hvordan sikrer vi, at spillere på 2. eller 3. holdet også føler sig lige så meget værdsat som spillerne på 1. holdet. Det er nogle af de problemstillinger vi vil behandle i nærmeste fremtid og formulere nogle holdninger omkring. I denne proces vil vi trække på den erfaring som konsulenterne fra kreds 3 ligger inde med.
Selvom håndbold i Struer FH ikke kun handler om at vinde, så skal det lige nævnes, at ungdomsholdene har haft en god sæson. Det er blevet til mange flotte placeringer og deltagelse i A rækken for U10, U12 og U14 piger. U14 piger vandt deres pulje og blev senere kredsmestre. Tillykke til dem.

Senior
Første år, hvor hele seniorafdelingen har været lagt sammen med Resen. Der har været rigtig mange ting, der skulle koordineres og tages stilling til. Begge klubber har haft nogle måder at gøre tingene på, der skulle samkøres. Vi har valgt fælles klubfarve, og solgt sponsorater til seniorafdelingen i fællesskab. Der har været en stor velvilje fra begge klubber til at få samarbejdet på skinner, så alle opgaver er løst meget tilfredsstillende. Ikke mindst har spillerne i seniorafdelingen taget rigtig godt imod det nye samarbejde. Vi er overbeviste om, at sammenlægningen, var det helt rigtige skridt at tage, for at fremtidssikre seniorhåndbolden i Struer.
Det er ikke umiddelbart muligt, at lave en sammenligning med de tidligere år på medlemsantal, da alle seniorspillere har betalt kontingent via Struer FH, så alle spillere fra Resen står i statistikkerne opført som Struer spillere. Vi kan dog konstatere, at medlemstallet i aldersgruppen 19-100 år er steget fra 66 til 100. En medvirkende faktor til et øget antal seniorspillere, er oprettelsen af et ekstra serie 3 herrehold. Som noget nyt i denne sæson har vi tilbudt træning for serie 3 herrespillerne. Det har været dejligt at se, at denne aktivitet er kommet godt fra land og vi satser meget på, at denne aktivitet forsætter i den kommende sæson.
Sportsligt har seniorhåndbolden i Struer-Resen været godkendt med en lille pil op. Vores jyllandsserie herrer havde en svær sæson i kreds 5. Holdet sluttede sidst, men der var ingen nedrykkere, så forhåbentlig kan vi i den kommende sæson blive flyttet til kreds 3, så vi undgår de lange køreture. 2. hold herrer rykkede i serie 2 til jul og kunne efter sidste spillerunde fejre, at de blev i rækken. Serie 3 tabte mere end de vandt, men de havde det sjovt mens de gjorde det.
På damesiden har man haft en rigtig flot sæson. Vi startede med 2 serie 1 damehold og et serie 2 hold.   3. hold damer valgte selv at blive rykket i serie 3 efter jul. 2. holdet havde en god sæson og spiller også i næste sæson i serie 1.
1. hold damer var helt suveræne i turneringen, kom langt i pokalturneringen og sluttede sæsonen med at rykke op i jyllandsserien. En flot sæson og stort tillykke til dem.
Mens ungdomsafdelingen og seniorafdeling har haft en rigtig god sæson målt på antal medlemmer, så har Team Struer samarbejdet omkring U16 og U18 ikke haft den ønskede effekt.
Det stod tidligt på sæsonen klart, at U18 drengeholdet var tabt, da alle spillerne på nær nogle få flyttede til Mejrup. Vi kæmpede for at stille hold i U16 drenge, men måtte til sidst give op. Til gengæld har vi haft hold i både U16 og U18 piger. Samarbejdet mellem de 5 klubber har været ganske godt.
Der blev i den første sæson aftalt en del spilleregler for samarbejdet, så sæson 2 har kørt efter samme drejebog. Det er dog blevet klart, at de fem klubber i samarbejdet har vidt forskelligt udgangspunkt for at deltage i sådan et samarbejde. Specielt det faktum, at 3 af klubberne er del af en samlet idrætsforening med andre sportsgrene, har haft en betydning.
Der er enighed om blandt klubberne, at effekten af samarbejdet ikke har stået mål, med det arbejde der ligger i at have samarbejdet. Vi må også erkende, at de unge (og deres forældre) ikke er alle sammen er parate til at fragte sig rundt i kommunen for at træne håndbold.
Som en konsekvens heraf, bliver Team Struer samarbejdet nedlagt med udgangen af denne sæson.
I Struer og Resen tror vi stadig på, at samarbejde er vejen frem. Vi har derfor besluttet, at U16 og U18 fremover skal være en del af Struer-Resen Håndbold. Vi håber rigtig meget på, at samarbejdet vil resultere i hold i både U18 og U16 i den kommende sæson.

Sportsudvalget har i den forgangne sæson forsøgt at afholde trænermøder for vores trænere. Desværre var der ikke 100 % opbakning til møderne, men de der deltog fik forhåbentlig noget med derfra. Vi har også opfordret trænerne til at dygtiggøre sig ved at deltage i trænerkurser. Nogle har været gode til at komme afsted, mens nogle ikke deltog. I januar afholdte Kreds 3 to trænerkurser i Struer hallerne. En del af Struers trænere deltog og var efterfølgende til nytårskur sammen med udvalget. En rigtig god dag, som vi håber, at kunne gentage.

Holdene for udviklingshæmmede.
25 spillere fordelt på 2 hold, har haft en fantastisk sæson. Sæsonen har ud over stævner, budt på træningstimer i Struer hallerne med Louise Burgaard, en fantastisk oplevelse for såvel spillerne som deres trænere.
Holdene har været en tur omkring Lyngs Idrætsefterskole, hvor skolens håndboldelever lavede et træningsforløb på et par timer. Det var en fantastisk dag. På sidste træningsdag, var pårørende, hjemmevejledere og andre interesserede inviteret til en kom og se dag, hvor de der havde lyst, kunne deltage i træningen. Det blev en rigtig en rigtig hyggelig time, som der satses på at gentage ved næste sæsons begyndelse.
Begge hold har deltaget i 5 stævner, med 2 kampe pr. stævne for A-holdet og 4 kampe pr. stævne for B-holdet.
A-holdet har vist utrolig godt spil, vist hvor sjovt og smukt håndbold kan spilles. De har arbejdet med det tekniske i spillet, og har formået at gøre hinanden gode. De har en rigtig god holdmoral. De sluttede sæsonen af med en flot sølvmedalje, som blev overrakt ved sidste stævne i Skjern af tidlige landsholdsspiller Jesper Jensen.
A-holdet tager til Speciel Olympics der i år foregår i Frederikssund/Slangerup anden sidste weekend i maj.
B-holdet har gennem hele sæsonen vist en kæmpe gejst, trods manglende resultater. Da B-holdet vandt deres række sidste år, hvor de spillede i C-rækken og dermed fik guld, blev de rykket op i B-rækken, hvilket skulle vise sig at være en utrolig vanskelig opgave. Holdet sluttede på en sidste plads og fik et diplom overrakt af Jesper Jensen, samt nogle fine ord med på vejen af Charlotte Svarre. Hun sagde blandt andet, at holdets gejst og positive tilgang til tingene, trods nederlag, ja det er hvad ånden i Speciel Olympics drejer sig om.
Humor, sammenhold og en fælles håndboldinteresse gør det til en fornøjelse at være med omkring holdet for både spillere og ledere.
Line Ardahl Balling, som er en af trænerne omkring de udviklingshæmmede, blev tildelt Struer Hallernes Unglederpris for sin store indsats.

Intersport CUP.
På trods af usikkerhed om hvordan den nye turneringsstruktur ville spille ind, blev Intersport Cup 2013 rekord stor, med tæt ved 1100 deltagere. Næsten 900 valgte at overnatte i Struer, så for første gang nogen sinde var det nødvendigt at lave indkvartering på 2 af byens skoler.
På nær Midtpunkt Thyholm, vat alle haller i Struer Kommune i brug, så rent fysisk er vi ved at have nået grænsen for hvor stor Intersport Cup kan blive.
Et stævne af den størrelse kræver selvsagt mange hænder og i løbet af weekenden 21. og 22. september fik vi hjælp af 130 frivillige. En stor tak for hjælpen til dem alle. Uden deres hjælp var der ingen Intersport Cup i Struer, og sandsynligvis heller ingen håndboldklub på sigt. Anstrengelserne kan heldigvis ses på bundlinjen. Når Jørgen om lidt fremlægger regnskabet, vil man se at Intersport Cup 2013 gav et rekord stort overskud, faktisk dobbelt så meget som der forsigtigt var budgetteret med.

'IT-og PR-udvalget
Klubbens hjemmeside fik i begyndelsen af sæsonen 2013/2014 et face lift og fremtræder nu mere stilrent og moderne i design.  Under ”motorhjælmen” er der nu lavet fuld integration mellem hjemmesiden og foreningssystemet Conventus. Det betyder at alle informationer om f.eks. trænere og ledere trækkes direkte fra Conventus og kun skal vedligeholdes et sted.
Vi kan godt være lidt stolte af vores hjemmeside, som altid er ajourført og oplysende.
Den 26. januar inviterede Struer Forenede Håndboldklubber medlemmer og deres familie til at se EM-finale for mænd på storskærm i Struer hallerne. Ca. 300 tog imod invitationen og havde nogle hyggelig timer i hallerne. Desværre tabte Danmark stort til Frankrig, men alligevel flot at få sølvmedaljer. Arrangementet blev godt dækket med artikel i Dagbladet og vist i TV-Midt/Vest.
Struer Fritidscenter: Det ser nu endeligt ud til, at finansieringen af det nye Fritidscenter kommer på plads. Så forventeligt vil der blive startet med om/tilbygning af hallerne efter sommerferien. Det nye fritidscenter vil betyde betydeligt bedre forhold for alle idrætsudøvere i Struer og ikke mindst for Struer Forenede Håndboldklubber, da vi har næsten al vor aktivitet her.
Det vil også betyde, at vi kommer til at opleve – formentligt 2 sæsoner – hvor området omkring Struer Hallerne og Svømmehallen er en byggeplads. Men det må være Struer Hallerne og fondsbestyrelsens opgave, at sørge for, at der hele tiden er de nødvendige lokale til rådighed. Men det bliver en sand glæde, at benytte de nybyggede, moderniserede faciliteter, der også vil blive en flot ramme om vore aktiviteter.

Med afslutningen på sæsonen og generalforsamling, er det også tid at sige tak til alle de frivillige hænder, der har hjulpet med i det sportslige i Struer FH. Dette gælder både trænere, holdledere og medlemmer af sportsudvalget. For en dels vedkommende bliver det på gensyn næste år – mens det for nogle bliver et farvel. Formanden for sportsudvalget Maiken Linde Overgård har valgt at koncentrere sine kræfter om trænergerningen i den kommende sæson. Vi skal derfor sige en speciel tak til hende for den kæmpe indsats hun har ydet. Vi har heldigvis en rigtig god mand klar i kulissen. Carsten Birk har sagt ja til at overtage posten.
Tak til vore sponsorer, de gør det muligt for os at drive en håndboldklub, så støt dem, de støtter os
Slutteligt vil vi opfordre alle til at bakke op om afslutningsfesten som sportsudvalget afholder den 10. maj. Alle seniorspillere, trænere og udvalgsmedlemmer er inviteret til en forhåbentlig god aften i Gimsing Sognegård, hvor der blandt andet skal uddeles priser for årets spillere, årets træner/leder og årets SFH’er.
Allersidst tak til udvalgene for jeres store arbejde og tak til bestyrelseskolleger for samarbejdet.

Beretningen blev godkendt af generalforsamlingen.

3. Regnskab
Regnskabet blev fremlagt af kasserer Jørgen Knudsen.
årets resultat viste et pænt overskud.
Jørgen havde denne kommentar: Alt i alt er Conventus godkendt, men der er nogle udfordringer på regnskabsdelen.
Regnskabet blev godkendt af generalforsamlingen.

4. Indkomne forslag – der var i år ingen forslag.

5. Lige år: Valg af formand
Eigil Christensen genvalgt.

6a. Valg af revisor (2 år)
Søren Christensen blev valgt

6b. Valg af revisorsuppleant (1 år)
Jesper Søgaard